• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Waarom hebben PvdA en VVD ook alweer de landelijke verkiezingen van maart 2017 verloren?

Zowel de PvdA als de VVD hebben zetelverlies geleden (resp. -29 en -8) wat al door huurdersorganisaties was voorspeld omdat beide partijen niet als "huurdervriendelijk" konden worden aangemerkt.

De PvdA werd extra getroffen omdat men een ander denkbeeld had van deze sociaal-democraten.

Nu blijkt echter dat minister Plasterk zelfs hetzelfde beleid aanhangt als zijn liberale voorganger Stef Blok. Wat wil deze huidige minister: corporaties moeten grote woningen verkopen aan beleggers die deze woningen weer kunnen gaan verhuren aan middengroepen (huur boven € 711,=).

Er is een schreeuwend tekort aan sociale huurwoningen en de corporaties moeten gaan verkopen?? Gevolg is natuurlijk nog lagere wachtlijsten.

Gemeenten moeten corporaties grond aanbieden om daar vervolgens kleinere woningen op te bouwen, beter passend bij hun doelgroep (volgens Plasterk).

Door deze "uitruil" komen er dus niet meer sociale huurwoningen en de verkochte woningen zullen voor een hogere huur in de markt worden gezet.

Het regeringsbeleid moet zijn dat er voortvarend wordt gebouwd voor zowel de sociale huursector, de middengroep en koopwoningen. De politieke partij die daar duidelijk op in speelt en gaat uitvoeren, zal bij de huurders hoge ogen
gooien.

(eigen samenvatting van het artikel in Follow The Money door Peter Hendriks)

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.